Belastingvoordelen groen beleggen en sparen

Een belastingkrediet voor groene investeringen en besparingen is een vorm van staatssteun voor ondernemingen die investeren in milieubeschermingsprojecten of in energiebesparende technologieën. Het doel van deze steun is ondernemingen aan te moedigen milieuvriendelijker zaken te doen en de negatieve gevolgen voor het milieu te verminderen.

Het belastingkrediet voor groene investeringen en besparingen is de vrijstelling van ondernemingen van een deel van de belastingen die zij betalen voor investeringen in milieubeschermings-of energiebesparingsprojecten. Hierdoor kunnen bedrijven geld besparen dat ze kunnen uitgeven aan verdere investeringen in milieuprojecten.

Dit voordeel is beschikbaar voor alle bedrijven, ongeacht hun grootte of branche. Een voorwaarde voor het verkrijgen van it is echter milieuvriendelijk zakendoen en het implementeren van oplossingen die energie besparen.

Een belastingkrediet voor groene investeringen en besparingen is dus een vorm van staatssteun voor ondernemingen die investeren in projecten voor milieubescherming of energiebesparing. Het is beschikbaar voor alle ondernemingen en stelt hen in staat om geld te besparen dat ze kunnen uitgeven aan verdere investeringen in milieuprojecten.