Kasstromen cash flow betekenis

Cashflow is een zeer belangrijk element in elke economie. Hun belang is te wijten aan het feit dat geld een drager van waarde is in de economie en een sleutelrol speelt in het verkeer van goederen, diensten en informatie.

Cashflow omvat alle financiële transacties die plaatsvinden in de economie. Dit zijn onder meer banktransacties, geldopnames en deposito ‘ s, omzet op bankrekeningen of transacties op de kapitaalmarkt.

Het belang van kasstromen in de economie ligt in het feit dat het dankzij hen mogelijk is om snel en efficiënt waarde over te dragen tussen verschillende economische entiteiten. Dit stelt bedrijven in staat om grondstoffen in te kopen, werknemers aan te nemen en te investeren in nieuwe projecten. Zo kunnen consumenten ook producten en diensten aankopen, wat bijdraagt aan de groei van de economie.

Daarnaast kunt u met kasstromen ook financiële risico ‘ s beheren. Dankzij hen kunnen bedrijven risico ‘ s effectief overdragen aan andere organisaties, waardoor ze zich beter kunnen beschermen tegen mogelijke verliezen.