Tesla veruit meest waardevolle autobedrijf ter wereld

Het aandeel Tesla heeft een explosieve koersstijging doorgemaakt tot een beurswaarde van meer dan $300 miljard dollar. Maar hoeveel is dit in perspectief? En hoe verhoudt dit zich tot andere automakers? We duiken in dit artikel wat dieper in de beurswaarde van de automaker, en beschouwen de blik van de belegger.

Koersontwikkeling Tesla: vanaf begin 2020 is een ongekende rally ingezet waarbij kolossale automakers achter worden gelaten

Tesla an sich meer waard dan vele concurrenten

In de live beurswaarde monitor van autobedrijven van Finwin zien we dat Tesla op het moment meer waard is dan Toyota, Volkswagen, Daimler, BMW en Ferrari tezamen. Dit is een frappante waarneming, zeker uitgezet tegen het volume aan auto’s dat Tesla in het heden jaarlijks verkoopt.

Tesla verkocht dit jaar (obv 19Q1 tot 20Q1) 400 duizend auto’s. Alleen Toyota verkocht er al 10.5 miljoen. Het verkochte volume aan auto’s is meer dan een factor 50 lager dan wanneer we het vergelijken met de som van de beurswaarde van de achtervolgende eerdergenoemde bedrijven.

Beleggers zien vooral perspectief en een rooskleurige toekomst

Deze constatering van een enorm negatief verschil in volume gepaard met een enorm positief verschil in beurswaarde zegt veel over de visie van beleggers. We weten dat beleggers niet alleen naar het heden kijken, maar naar tijdshorizons vaak langer dan 20 jaar in de toekomst.

Blijkbaar bedeelt de belegger Tesla een enorm rooskleurige toekomst aan.

Ontdoen van scepsis

Hoewel Tesla een mooie toekomst wordt toegekend door een aantal beleggers, is het aandeel al tijden het onderwerp van controverse.

Categorie├źn Nieuws

Plaats een reactie